Colorama tipăreşte Ultra HD cu echipamentul Xerox Versant! Printuri cu de patru ori mai mulţi pixeli, la o viteză uimitoare

Versantul Xerox din Colorama tipăreşte la o calitate Ultra HD, cu viteze mari şi preţuri accesibile. 

Echipamentele Xerox Versant sunt singurele prese digitale care dispun de tehnologia revoluţionară Ultra HD, furnizând de patru ori mai mulţi pixeli decât concurenţa, în timp ce imprimă la viteze uimitor de mari. De exemplu, la Colorama îţi putem tipări 1000 de flyere în 30 de minute

Avem de-a face cu o combinaţie de tehnologii de succes, care include tonerul EA (Emulsion Aggregation), rezoluţia de imprimare 2400 x 2400 dpi cu rezolutia de procesare 1200 x 1200 x 10-bit RIP și tehnologia avansată Compact Belt Fuser care oferă cantitatea exactă de căldură consistentă și presiune pentru stocul necesar.

De la prima până la ultima imprimare, fiecare operaţiune este redată cu detalii, claritate și luminozitate incredibile.

Hai în copy-centerul Colorama să printezi flyere, broşuri, fotografii, albume foto şi multe altele, pe echipamentele Xerox Versant, la calitate Ultra HD şi într-un timp de execuţie foarte mic. 


Fotografii: Vlad Olar / Colorama

07 noi, 2017

Colorama şi In/Out #2. Povestea continuă şi e ilustrată de fotografii printate impecabil

Colorama a susţinut şi în acest an In/Out Transylvania Photo Festival, ediţia a doua. Despre primul In/Out am scris aici.

Dacă anul trecut era doar o idee timidă pusă pe hârtie foto de niște oameni în care am avut de la început încredere pentru că le știam calitatea, anul acesta In/Out a arătat ca un FESTIVAL foto adevărat, la care Clujul râvnea de atâta vreme, datorită fotografilor Roxi Pop, Loránd Vakarcs şi Călin Ilea. 

Ne bucurăm că suntem parte din povestea primului festival de fotografie documentară din România, o poveste care de-abia începe și se anunță spectaculoasă!

Colorama a printat 4 expoziţii la această ediţie a festivalului - Petruţ Calinescu - Periferia B, Gabriel Amza - Genius Loci, Dorin Goian - Remnants si Jared Ragland - Good bad people.

Tipărirea fotografiilor realizate de profesionişti e o provocare pe care ne place s-o luăm în piept cât de des putem. Cum se întâmplă lucrurile, la Colorama? După ce se lucrează "pe fişier", se setează maşina la cel mai mic - aproape invizibil - detaliu, iar priceputele noastre colege Erika şi Mariana se asigură că totul funcţionează ca la carte, cartea tehnică a echipamentului, of course.


Odată fotografiile tipărite, trec prin mâinile lui Loránd Vakarcs, unul dintre iniţiatorii festivalului In/Out şi totodată un formidabil fotograf clujean. Se face linişte, ne ţinem respiraţia, lăsăm artistul să fie artist şi aşteptăm cele două cuvinte magice, iar Lori nu ne lasă prea mult în suspans: "Per-fect!" 

15.000 de clujeni şi turişti au văzut cel puţin una dintre expoziţiile festivalului In/Out Transilvania Festival, ediţia a doua.

2.500 de persoane au vizitat toate expoziţiile In/Out sau au asistat la evenimente speciale, precum proiecţii, documentare sau foto-concert. 

12.500 de oameni au vizitat pe perioada celor 10 zile ale festivalului expoziţiile din Parcul Central, Grădina Botanică şi locaţia 413.vitrina. 

In/Out Transylvania Photo Festival #2 - Expoziţii şi artişti 

CLOSE TO ME
ON THE SIXTH DAY • ALESSANDRA SANGUINETTI
I LOVE YOU, I’M LEAVING • MATT EICH
ANCHORS • YULIA ARTEMYEVA
SHINE HEROES • FEDERICO ESTOL
MATACHE SQUARE • DRAGOȘ LUMPAN
R.A.P.I UNDERGROUND • BOGDAN GÎRBOVAN AND MICHELE BRESSAN
REMNANTS • DORIN GOIAN
GOOD BAD PEOPLE • JARED RAGLAND
HANDFUL OF EARTH • ANDREI BECHERU
PERIPHERY B • PETRUȚ CĂLINESCU
GENIUS LOCI • GABRIEL AMZA
REFLEXIONS ON HOME • DOCUMENTARIA.RO
TODAY I AM HOME • ROXI POP
ZÂNE • IOANA CÎRLIG AND MARIN RAICA

01 noi, 2017

Colorama susţine IN/OUT Transilvania Photo Festival #2

"Povești de acasă" este tema ediției #2, desfăşurată în perioada 5-15 octombrie, la Cluj-Napoca.

Copy Center Colorama, înființat în 1999,  va realiza tipăriturile pentru acest festival, dotarea centrului permițînd satisfacerea oricărei cereri de copiere şi listare de documente de birou – alb-negru şi color, precum şi servicii de finisare tipografică doar cu tehnologie Xerox. Ca la ediția inaugurală, Colorama susține și de această dată acest festival de fotografie documentară  care reunește fotografi documentariști din România și din străinătate. 

Tema din acest an la IN/OUT:

Căutarea unui loc pe care să îl numești “acasă” este o preocupare pentru foarte mulți oameni în societatea contemporană. “Acasă” este o întrebare pentru refugiații politic sau de război, pentru persoanele din țări mai puțin dezvoltate, pentru cuplurile transnaționale, pentru minorități, pentru artiști, pentru oameni care migrează în căutarea unui loc de muncă mai bun.

Ce elemente ne fac să ne simțim acasă într-o țară, loc sau comunitate, și cum este să nu te mai simți acasă în locul din care provii?

La ediția #2 a In/Out Transylvania Photo Festival se va iniția o discuție despre acest subiect, la care să participe publicul larg și artiștii fotografi, într-o serie de evenimente ce includ: expoziții, proiecții video, dezbateri, prezentări de portofolii, foto-concert.

Mai multe detalii despre evenimente găsiți pe www.inout.photo, iar lucrările artiștilor fotografi, o parte tipărite la Colorama, le veți putea vedea la Urania Palace, Galeriile Minerva, Muzeul de Arta Cluj-NapocaKreatív KolozsvárWhite Cuib413.

sursa: ovidiublag.ro

27 sep, 2017

Cheia închisorilor mele, volum editat şi tipărit de Colorama

Editura Colorama a lansat, la jumătatea lunii decembrie, primul volum din colecţia "Cercul Literar de la Cluj", sub semnătura Emiliei Poenaru Moldovan. Cartea de poeme a fost tipărită la Colorama. Dincolo de valoarea literară, sunt importante calitatea hârtiei, a tipăriturilor şi prezentarea produsului în sine.

Iată câteva detalii tehnice:

- formatul este A5. 
- coperta cu clapă, carton texturat, print policromie pe XEROX Versant 80.
- interior: hârtie volumică, print alb-negru;
- broşare cu termoclei;
- costuri mici
- tiraje mici

"Colorama a început ca un simplu Copy Center în anul 1999, dezvoltându-se ca agenţie de publicitate, în final transformându-se într-o veritabilă tipografie digitală. Acest lucru ne-a permis să luăm contact şi să colaboram destul de bine cu alte edituri clujene şi nu numai. Am început să tipărim cărţi, să oferim servicii de tehnoredactare, corectură şi grafică de carte.

Am dezvoltat partea de producţie cu echipamente de tipar digital alb-negru şi color, cu maşini de legătorie şi finisare carte. Folosim în activitatea noastră de producţie exclusiv echipamente de tipar digital marca Xerox, ca garanţie a calităţii serviciilor oferite. Pe lângă calitatea foarte bună specifică şi timpul de execuţie scurt, tiparul digital oferă avantajul execuţiei de lucrări în tiraje mici şi medii la preţuri avantajoase. Acest lucru l-am fructificat cu succes în tiparul de carte. Acum autorii nu mai sunt condiţionaţi să accepte tiraje minime de 500-600 de exemplare. Tiparul unei cărţi poate fi eşalonat în tiraje de 50-100 de exemplare, în funcţie de cerinţe. 

Colaborarea din ultimii ani cu alte edituri precum şi cu autorii de carte ne-a furnizat experienţa necesară deschiderii propriei case de editură. Toate operaţiunile necesare desfăşurării activităţii editoriale se desfăşoară integral prin forţe proprii, ”in house”, ceea ce ne dă posibilitatea să oferim orice carte ca produs 100% Colorama. Colaborăm cu autori din diverse domenii publicistice, pentru a putea edita cărţi cu referinţe de specialitate", spune Lucian Andrei, directorul Colorama. 

Cum a fost la lansare

Cum cumperi cartea

20 dec, 2016

Editura Colorama lansează un nou volum de poezie - Cheia închisorilor mele

Joi, 15 decembrie, se lansează, la filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, volumul "Cheia închisorilor mele", de Emilia Poenaru Moldovan, în colecția 'Cercul literar de la Cluj' sub egida Editurii Colorama

"Poezia din Cheia închisorilor mele este una deschisă la o multitudine de lecturi, neliniștită și frumoasă, densă și vie,  montată într-o carte cât se poate de original construită", notează poetul Ion Mureşan, în prefaţa cărţii.

"Este un debut în poezie îndelung amânat (...) Cred că, în sfârșit, și poeta noastră a ajuns la concluzia bună: cheia care deschide toate închisorile vieții nu e alta decât Poezia. Așa că s-a hotărât să scoată cartea aceasta", mai scrie Mureşan, referindu-se la faptul că versurile autoarei au fost publicate, de-a lungul vremii, în mai multe reviste literare şi premiate în numeroase rânduri, însă nu au fost adunate, până acum, într-un volum de poezie.  

În schimb, Emilia Poenaru Moldovan a mai publicat, în 2004, volumul de proză scurtă "Ca vântul şi ca gândul", la editura Casa Cărţii de Ştiinţă, foarte bine-primit la acea vreme. 

Lansarea are loc la ora 12:00 şi va fi moderată de scriitoarea Irina Petraş. Vor prezenta volumul alţi doi scriitori importanţi români, Ion Mureşan şi Adrian Popescu.

06 dec, 2016

Colorama a susţinut primul festival de fotografie documentară din România

“Fotografiile au ieşit exact ca pe ecranul calculatorului”. Cuvintele sunt ale unuia dintre cei patru fotoreporteri care au iniţiat, la sfârşitul lunii octombrie, la Cluj, primul festival de fotografie documentară din România. Colorama a tipărit 3 expoziţii foto şi mai multe materiale promoţionale, fiind unul dintre principalii parteneri ai evenimentului.

Andreea Câmpeanu, Roxana Pop, Călin Ilea şi Lorand Vakarcs sunt cei patru fotoreporteri care au organizat “In/Out Transylvania Photo Festival” între 27 octombrie şi 6 noiembrie 2016, la Cluj-Napoca. 

Festivalul a avut 13 expoziţii şi 11 evenimente speciale, în 8 spaţii mai mult sau mai puţin convenţionale din oraş, vizitate de circa 3000 de oameni. Alături de fotografiile unora dintre cei mai buni fotoreporteri din ţară, dar şi din străinătate, festivalul a mai însemnat şi proiecţii de film documentar şi expoziţii senzoriale, precum "Camera intimă, de Cosmin Bumbuţ" de la White Cuib, în care organizatorii festivalului au recreat camera din închisori oferită deţinuţilor pentru vizitele conjugale. 

Imprimare pe hârtie foto

Colorama a avut plăcerea de a imprima câteva expoziţii extraordinare pe hârtie foto. Acolo a fost munca adevărată, unde am schimbat hârtii, setări, culori, am tras "duble" şi am lucrat în echipă cu Lorand de la IN/OUT, pentru ca fotografiile să iasă exact aşa cum şi-au dorit artiştii pentru publicul lor.

Iată expoziţiile beton cu care ne mândrim:

Petruț Călinescu - Mândrie și beton - 34 imagini 60x44 cm

Bogdan Gârbovan - Trip la 2 stele - 12 imagini 60x50 cm

Laura Pannack - Tinereţe fără bătrâneţe și viaţă fără de moarte: Capitolul 1 - 10 imagini 50x50 cm

Tipar digital

Tomas Bachot - Those who eat fish from the cyanide lake improve their sex life - 270 de imagini imprimate la 50x70 - din acestea, aproximativ 180 de afișe au fost date gratuit celor care au vizitat expoziția. Pe unele dintre fotografii, vizitatorii au putut să scrie şi să deseneze ce vor, invitaţie rar întâlnită la o expoziţie foto din România. 

Daily Life in Romania - expoziție interactivă la Cărturești, cu fotografii făcute cu telefonul mobil, ln Iulius Mall ( 200 de imagini, 12x12 cm). Proiectul continuă pe conturile de instagram şi facebook Dailylife in Romania, unde se publică fotografii făcute cu telefonul de fotografi locali.

Am tipărit la Colorama şi 200 de cărți poștale, pe care vizitatorii le-au primit gratuit dacă au comandat o cafea sau un ceai la Urania sau la Zorky Photo Cafe, două dintre locurile în care festivalul şi-a desfăşurat evenimentele. 

Colorama îşi trece în agendă Festivalul In/Out 2016 ca un succes şi îşi notează în calendar să nu rateze ediţia din 2017. Un festival de fotografie documentară de care Clujul avea nevoie şi de care se poate bucura şi în următorii ani. 

17 noi, 2016

Colorama îți organizează anul

Deoarece 2017 se apropie cu pași repezi, am decis să continui seria de articole "Colorama te ajută să te organizezi" cu un nou episod în care să-ți prezint un material personalizabil marca Colorama, și anume calendarul.

Ca și în cazul agendelor personalizabile, de-a lungul timpului s-au făcut remarcate câteva dimensiuni preferate pentru calendare. Astfel, în cazul calendarelor de perete, cele mai uzuale dimensiuni folosite sunt A3 și A4, iar în cazul celor de birou, A5 și 21x10 cm.

Spre deosebire de agende, calendarele îți oferă posibilitatea personalizării nu doar cu logo-uri, nume sau texte personalizate, ci și cu imagini. Dacă vrei să-ți promovezi compania, calendarele personalizabile sunt un instrument foarte util, deoarece de fiecare dată când cel care a primit calendarul tău se va așeza la birou, acesta îi va aduce aminte de tine. Spre deosebire de agenda personalizată, calendarul poate să conțină, pe lângă datele referitoare la companie, imagini reprezentative cu privire la business-ul în care activați, sau chiar imagini cu produsele proprii.

Desigur, calendarele personalizate nu se adresează doar companiilor, acestea putând să fie personalizate cu poze de familie, poze de la evenimente sau alte tipuri de imagini reprezentative pentru cel care oferă și cel care primește calendarul.

Calendarele se printează pe o hartie lucioasă sau mată cu o grosime de 170-200 gsm, iar legarea se face cu spirală metalică. Printul este realizat în tipar digital, motiv pentru care tirajele pot să înceapă de la o bucată. Calendarele de perete sunt prevăzute cu o agățătoare practică, iar cele de birou cu un picior din carton.

Pentru mai multe detalii și o ofertă personalizată puteți să folosiți formularul de pe site, secțiunea Catalog, sau adresa de mail office@colorama.ro.

Petru Ureche

08 noi, 2016

Pozele tale merită o atenție deosebită


Pe zi ce trece ne dăm seama că trăim în secolul vitezei. Întâlnirile cu prietenii noștri se derulează pe “repede inainte”, de multe ori alocăm prea puțin timp pentru lucrurile cu adevărat importante din viață, iar zilele petrecute în concedii parcă trec prea repede. Singura modalitate prin care “îi mai spunem timpului să stea în loc” sunt pozele. Ne place să facem poze pentru că acestea sunt un extraordinar instrument de aducere aminte. De multe ori, stând împreună cu prietenii sau cu familia, privim fotografii și ne aducem cu drag aminte de clipele minunate petrecute împreună. Ei bine, pentru ca amintirile să fie cât mai vii avem nevoie de poze de calitate, iar aici Colorama intră în scenă cu serivicii de înaltă clasă.

Poți sa vii la noi, pe strada Samuil Micu 12A din Cluj-Napoca, cu pozele tale preferate, iar noi le vom lista pe hârtie fotografică de calitate. Ba mai mult, cu ajutorul presei digitale Xerox® DocuColor™ 5000AP, un echipament color cu rezoluție înaltă (2400 dpi) destinat lucrărilor de artă grafică ce necesită o atenție deosebită, pozele tale vor primi un aspect lăcuit ce pune în evidență calitatea produsului finit. Fie că e vorba de fotografii tip buletin, 9x13, A4 sau chiar SRA3, Colorama e locul potrivit unde pozele tale pot prinde viață. Tot ce trebuie să faci este să vii cu pozele pe un suport electronic, sau chiar să le trimiți pe mail la office@colorama.ro, îți alegi dimensiunea la care vrei să fie printate pozele, iar de restul ne ocupăm noi. Mai trebuie să știi doar că pentru o pagină A4 color, hârtie fotografică, prețul este de 1.69 lei, iar pentru o SRA3 (dimensiuni de 450mm x 320mm) plătești doar 3.29 lei.

Pe lângă poze, la noi pot fi tipărite cărți de vizită, flyere, pliante, mape de prezentare, broșuri, reviste, cataloage, agende, calendare și cărți, toate acestea la o calitate extraordinară și într-un timp de execuție foarte scurt.

Pentru a te convinge, te așteptăm la sediul nostru, situat pe strada Samuil Micu 12A din Cluj-Napoca, zilnic între orele 9:00 și 17:00. De asemenea ne poți contacta la adresa de mail office@colorama.ro sau prin formularul de contact de pe site, secțiunea Catalog

Ovidiu Teburzucă

06 oct, 2016