Colorama

Printuri şi produse personalizate

„Possibly the nicest man in the World”. Vlad Pop aleargă şi în locul nostru pentru copiii bolnavi de cancer

Într-o lume în care ne îndemnăm unii pe alţii să o luăm mai încet şi să nu mai fim tot pe fugă, Vlad aleargă. Şi aleargă. Când nu mai poate alerga, merge. Şi apoi iar aleargă. Ultima oară, a parcurs 400 de km. Pe nişte friguri de stă mâţa nu în coadă, ci mai degrabă la coadă la Sf. Petru. Cu toate cele 9 vieţi ale ei.

-40 de grade Celsius! Închipuiţi-vă, dublu cât cel mai dur ger de pe la noi. Îţi îngheaţă gingiile şi sufletu’-n tine. Nu şi în Vlad. Antrenat (poate l-aţi văzut iarna alergând prin Cluj la bustul gol, de zicea lumea că-i „nebun”) pentru temperaturi extreme, el îşi continuă drumul, cu sania în spate, şi uneori câştigă competiţia. Cum s-a întâmplat în 2019, la proba de 193 de km de la 6633 Arctic Ultra, considerat cel mai dur ultramaraton din lume. În 2022 a alergat din nou, de data asta la proba de 420 km, şi a luat un fantastic loc 2. Totul pentru copiii cu cancer din România.

Educaţie pentru copiii cu cancer

Apropo, ştiţi care-i argoul când e foarte frig? „Bă, ce cancer e afară!”.  Dar cancerul, ăla brutal şi real, e puţin diferit. Iar când e vorba de copii, e îngrozitor. Mulţi dintre noi, când auzim că un copil are cancer, încleştăm dinţii şi tragem aer printre ei, oftăm lung, poate ne iau şi frisoanele în funcţie de cât suntem de sensibili şi eventual zicem un „Doamne feri” sau un „Doamne ajută”, iar de cele mai multe ori, trecem mai departe. Vlad este unul dintre oamenii care au rămas lupte şi în locul nostru. Împreună cu Asociaţia Magic, el aleargă deja de cinci ani, atât în competiţii, cât şi după sponsori, pentru a le oferi unor copii cu cancer acces la educaţie şi o viaţă mai bună.

„După 420 de km, 5 zile, 3 ore și 44 de minute de alergare la Cercul Polar, la -40 grade Celsius, cărând după el o sanie de 35 de kg, Vlad Pop a trecut al doilea linia de finish la 6633 Arctic Ultra, cel mai dur ultramaraton din lume. Vlad aleargă pentru copiii grav bolnavi aflați în grija Asociației Magic – și nu doar la maratoane și ultramaratoane, ci zi de zi, fiind parte din echipa Magic din Cluj. Cu ajutorul tuturor celor care au sprijinit cauza susținută de Vlad, s-au strâns 1.200.000 de lei – banii pentru încă un an de burse educaționale MagicEDU, în valoarea de 500 de lei lunar, pentru 200 de copii cu diagnostice oncologice”, scrie în comunicatul Asociaţiei Magic.

„Posibil cel mai bun om din lume”

Vlad i-a cucerit si pe organizatorii ultramaratonului de anul acesta, care l-au alintat „possibly the nicest man in the World”: „În ultimele 5 zile, Vlad ne-a arătat toate emoţiile cunoscute de om, împărtăşindu-şi entuziasmul cu toţi cei pe care i-a întâlnit”, au scris cei de la 6633 Artic Ultra pe pagina lor de facebook, amintind şi că sportivul nostru a strâns 500.000 de dolari canadieni pentru copiii bolnavi de cancer din România. „Suntem foarte mândri de realizările acestui om şi a fost o onoare pentru noi să ciocnim un pahar cu el la linia de finiş, împreună cu echipa de organizare şi cu alţi sportivi”. 

 

VIDEO – Vlad, la finalul cursei de 420 de km

Cineva să-l oprească! Sau mai bine nu 

Vlad aleargă tot timpul, v-am mai spus. L-am rugat să stea totuşi locului pentru două întrebări:

– Ce urmează pentru tine?
– Momentan mă refac, scriu în jurnal despre experienţa cursei şi mă bucur că am putut să strângem peste 1.200.000 de lei pentru ca 200 de copii cu cancer să meargă la şcoală dupa chimioterapie, prin Asociaţia Magic.

– O frază despre cum a fost la ultramaraton?
– Cursa de 420 km la 6633 Arctic Ultra a fost pentru mine chintesenţa vieţii, un drum spre limita spiritului uman şi fiecare zi a fost o binecuvântare de a alerga.

Foto: fisheye.roFoto: fisheye.ro

La câteva zile după ce ne-a spus că „momentan se reface”, l-am văzut pe facebook alergând la un semimaraton la Braşov, pe care l-a terminat cu glezna sucită, iar după alte câteva zile, câştigând Maratonul Argonauţilor din Cheile Dobrogei. Da, ştim: „nebun”.

Colorama şi Roxer, alături de Vlad. Hai şi tu! 

Din 2019, Colorama şi Roxer sunt alături de Vlad şi de campaniile lui umanitare. Săptămâna trecută ne-a vizitat să ne mulţumească după ultramaraton, prilej pentru o nouă fotografie cu echipa care îl susţine în campania lui pentru copiii bolnavi de cancer. Copii bolnavi de cancer. Am tot repetat această expresie realitate groaznică doar pentru a vă reaminti, celor care aţi auzit de Vlad şi de isprăvile lui, că fiecare dintre noi putem face câte ceva, cât de puţin, pentru acei copii care au o singură viaţă, spre deosebire de mâţele de mai sus. Putem să le-o îmbunătăţim susţinându-l pe Vlad şi pe ai lui.


6633 Artic Ultra

Ultramaratonul din Nordul Canadei este considerat cel mai dur din lume. Cursa se întinde pe 400 km, dintre care 3600 m cu schimbare de altitudine. Concurenţii trec prin unele dintre cele mai extreme peisaje de pe Pământ, cu temperaturi care scad până la -40 de grade. Cursa din Yukon începe în afara oraşului Dawson şi se încheie la Cercul Polar Arctic – la 66 de grade 33 de minute nord. La competiţia de anul acesta, pe locul 1 a terminat Rio Crystal, un canadian de 18 ani. Ultramaratonul 6633 Arctic Ultra a fost câştigat de Vlad în 2019 (proba de 120 de mile) şi de trei ori de Tiberiu Uşeriu în 2016, 2017, 2018 (proba de 380 de mile).

Foto deschidere: Adi Bulboacă

Coșul tău închide