Colorama

Printuri şi produse personalizate

pregătește-ți fișierul ca la carte

Înainte să-ți încarci fișierul

Asigură-te că produsul final va fi exact așa cum ți-l imaginezi. Prin respectarea specificațiilor din ghidul de print, te asiguri că fișierul este pregătit în mod corespunzător pentru procesul de producție. Respectarea acestui ghid asigură că grafica ta va fi transformată într-un produs imprimat de calitate, cu culori precise și detalii clare, fără surprize neplăcute sau costuri suplimentare.

mod culoare

CMYK

Crucial pentru printare, asigură o reprezentare precisă a culorilor în mediul tipărit.

rezoluție grafică

300 dpi

Asigură o calitate optimă a imaginii în mediul tipărit, evitând pixelizarea și obținând detalii clare și precise

margini grafică

4mm bleed

Asigură că grafica se extinde dincolo de marginea finală de tăiere, prevenind orice margini albe neintenționate

profil culoare

PSO Coated V3

Garantează că imaginea va fi tipărită conform standardelor și că nuanțele vor fi reproduse fidel

recomandarile noastre

Descarcă machetele

Verifică dacă produsul dorit are machete disponibile și lucrează direct pe ele. Așa te asiguri că totul este deja formatat și te poți concentra doar pe grafică.

descarca macheta produsului

Exportă în PDF-X-4:2010

PDF-ul este un tip de fișier folosit pentru a prezenta documente într-un mod uniform și consistent pe diferite platforme și în diferite programe de vizualizare, cum ar fi PC-urile, Mac-urile, dispozitivele Android și Linux. Fiecare fișier PDF conține o descriere completă a documentului, inclusiv text, fonturi, grafică, fotografii și alte informații. Un aspect important al PDF-ului în contextul printării este că poate îngloba atât elemente vectoriale, cât și imagini bitmap într-un singur loc, ceea ce ne permite să ajustăm și să optimizăm rezultatul tipărit în conformitate cu necesitățile noastre specifice.

Vector

Grafica vectorială folosește descrieri matematice pentru a crea imagini. Aceasta permite redimensionarea fără pierderea calității și ocupă mai puțin spațiu decât imaginile rasterizate. Este utilă pentru printuri de înaltă calitate.

diferenta vector-bitmap

Raster / Bitmap

Grafica bitmap sau rasterizată constă din imagini formate dintr-o grilă de pixeli colorați. Redimensionarea poate duce la pierderea calității, dar este preferată în cazurile care necesită detalii fine sau fotorealism.

bleed taiere - zona siguranta grafica

Nu uita de zona de siguranță

Pentru a asigura calitatea optimă a tipăriturilor, este important să incluzi o margine de siguranță adecvată. Aceasta înseamnă că zona dintre text și marginea documentului trebuie să fie de cel puțin 5 mm pe fiecare latură.

În cazul tipăriturilor de dimensiuni mari, cum ar fi bannerele, plăcile de comatex sau roll-up-urile, nu este necesar bleed-ul, însă trebuie să lași un spațiu suficient între text și margine. Recomandarea este de cel puțin 2 cm pe fiecare latură pentru a evita tăierea accidentală a textului sau a altor elemente importante în timpul procesului de finisare.

Folosește resursele noastre

Am pus la dispoziție ghiduri și machete ce vor ușura cu siguranță procesul tău creativ și vor garanta un raport zdravăn între design și producție.

RGB  când îl folosim?

Produsele cu tag-ul RGB pot beneficia de o grafică în acest spațiu.

Produse la care puteți profita de întreg spațiul de culoare RGB și la care recomandăm să folosiți acest mod de culoare sunt:

resurse disponibile produse
Coșul tău închide